Atla
Muzipo Kids Franchise Başvuru Formu
Muzipo Kids Franchise Başvuru Formu
Büyütecek Ortaklığa Açığız

Büyütecek Ortaklığa Açığız

“BÜYÜTECEK ORTAKLIĞA AÇIĞIZ”

Çocuk gelişim ve spor merkezi Muzipo Kids’ler, 41 merkeze ulaştı. Kurucu ortaklardan Aslı Olgun, “Yıl sonuna kadar 70 merkeze çıkmayı hedefliyoruz. Şirketimizin sermayesini artıracak, büyümemize destek olacak ortaklıklara sıcak bakıyoruz” diyor.

Muzipo Kids, çocuk gelişim ve spor merkezi. 50 şehirde 222 merkeze ulaşan Türkiye’nin en yaygın spor zinciri b-fit’in kurucuları Bedriye Hülya ve Aslı Olgun kardeşler tarafından kuruldu. Çocukların erken yaşta ince ve kaba motor becerileri edinmesini, duygusal ve sosyal zeka becerilerinin geliştirilmesini hedefliyor. Kurucu ortaklardan Aslı Olgun, “Hareket ederek büyüyen sağlıklı nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz” diyor. Kendisi de eğitimci olan Olgun, b-fit’ten sonraki ikinci büyük girişimlerini ve hedeflerini şöyle anlatıyor:

“ZİHİNSEL GELİŞİMİ DESTEKLİYOR”
“Muzipo Kids kurma fikri b-fit girişimimizde elde ettiğimiz başarıya dayanıyor. Çok kısa zamanda 50 şehirde 222 merkeze ulaşarak Türkiye’nin en büyük spor zinciri konumuna geldik. Kadınların hareket ihtiyacına çözüm olabildiğimizi görünce, bunu çocuklara erken yaşlarda kazandırmanın yollarını aradık. Çocuk gelişimi konusundaki geniş literatür çocukların akademik başarılarının bedensel gelişimle ilişkisini gösteriyor. Çocuklar oyun oynayarak ve hareket ederek öğreniyor. Eğitimde hareket odaklı programlar, çocukların hem bedensel gelişimlerini sağlıyor hem sosyal becerilerini güçlendirerek akademik yaşama hazırlıyor. Ancak erken yaşta, çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerini destekleyici programlar sunan kurumlar Türkiye için yeni bir kavram.

“MELEK YATIRIMCIMIZ YOK”
Muzipo Kids’i özkaynaklarımızla hayata geçirdik. Melek yatırımcıdan destek almadık. İlk merkezden sonra pek çok şehirden talep geldi ve Muzipo Kids markası franchise sistemiyle büyüdü. Şu anda 41 merkezimiz faaliyette. Açıldığımızdan bu yana 20 binden fazla çocuğun hayatına dokunduk. Tüm merkezlerimizde tek bir ayda 30 bin buluşma gerçekleştiriyoruz. 2019 sonuna kadar merkez sayımızın 70’e çıkmasını öngörüyoruz. Bu konuda öncelikli olarak Muzipo Kids merkezi olmayan şehirleri hedefliyoruz. Amacımız, daha hareketli bir yaşamı alışkanlık haline getirmek.

YENİ PROJELER VAR
Türkiye’nin en büyük spor zinciri olmak bizlere spor kültürünü inşa etme sorumluluğunu yüklüyor. Bu doğrultuda sektördeki uzman eğitmen eksikliği sorununa el attık ve b-akademi girişimini kurduk. b-akademi bünyesinde sadece b-fit’te çalışan eğitmenlere değil tüm sektördeki antrenörlere özel eğitimler düzenliyoruz. Benzer bir modeli Mu Akademi ismiyle önümüzdeki yıl hayata geçirmeyi planlıyoruz. Burada da çocuk gelişiminden hareket odaklı programlara kadar pek çok konuda donanımlı eğitmenler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Başka bir iş planımız ise b-studio. birebir egzersiz desteği almak isteyen kişilere hitap edecek. Bu butik modelimizde daha özelleştirilmiş hizmet vermeyi planlıyoruz.”

Şirket adı: Muzipo Kids
Girişimciler: Bedriye Hülya, Aslı Olgun
Marka: Muzipo Kids
Kuruluş tarihi: 2011
Sektörü: Çocuk gelişimi ve spor
Faaliyet alanı: Çocuk oyun ve spor programı
Melek yatırımcı: Yok
Sermaye ihtiyacı: Var

Haber

Önceki makale Muzipo Kids'te Neler Var?
Sonraki makale Muzipo Kids Kurucusu Aslı Olgun ile Soru/Cevap